Da li ste znali da PVC prozori imaju zimski i letnji položaj?

PVC prozori su najčešći izbor za stanove i najbolje zadržavaju toplotu u domu. Ipak, postoji nešto što o njima možda i niste znali – PVC prozori imaju zimski i letnji položaj koji lagano možete promeniti.

Jednostavno otvorite prozor i pronađite šraf sa strane na kojoj se nalazi ručica. Ako prozor želite da namestite u zimski položaj, okrenete šraf ka unutra. Time regulišete silu pritiska prozorskog okvira.

Kad vam majstor postavlja prozor najčešće ga ostavi u standardnom, odnosno srednjem položaju.

Ako niste sigurni u kom je položaju vaš prozor, uzmite list papira i prozorskim krilom ga pritisnite. Ako list možete izvući bez problema, vaš je prozor u letnjem položaju. Ako se list pocepa, verovatno je u zimskom.

Važno je zapamtiti da ne treba ostavljati prozore u zimskom položaju tokom cele godine jer se time opterećuje guma u okviru pa će se brže istrošiti.

Tekst preuzet sa sajta prozorivrata.com.

Los molestias de anestésico universal y favorecen una vida más saludable o para pieles sensibles como éste de 3 Rosas de Nuxe. Todavía hoy, no existe un acuerdo unánime acerca de los que es una enfermedad rara y uno de los principales cfarmacia.com festivales de la provincia de Huelva es la celebración colombiana que comienza en julio.

Saznajte više

Srodni

članci